Epilasyon

Aleksandrite Lazer Epilasyon, Diyot Lazer Epilasyon, İğneli Epilasyon

Lazer Epilasyon Yöntemlerimiz

Aleksandrite Lazer

Alexandrite lazer sistemi özellikle açık ten ve koyu kıl yapısına sahip ciltlerde başarılı sonuçlar verir.

Alexandrite lazer derindeki kıl köküne dek ulaşarak kalıcı sonuç sağlar ve bu başarıyı sağlarken güçlü soğutma sistemi sayesinde acı hissetme düzeyi minimumda kalır.

Cihaz cilde 3 santimden atış yaptığından hijyen açısından sorun yaşanmaz. Sistem 755 nanometre dalga boyunda çalışması nedeniyle yüksek melanin emilim özelliklerine sahiptir.

Buna bağlı olarak güvenilir, tekrar edilebilir ve kalıcı kıl azaltıcı tedavinin yanı sıra pigmentli lezyonların tedavisinde de tercih edilir.

Diyot Lazer

Diyot lazer epilasyon uygulaması yöntemi genellikle masaj yaptırma hissiyle kıllardan arınmaya olanak sağlar. Uygulama sabit atışlarla değil deri üzerinde “ütü yapar gibi”gezdirilerek yapılmaktadır.

İğneli Epilasyon

İğneli epilasyon 100 yılı aşkın süredir uygulanan; ince sarı ve beyaz kıllarda etkili olan en eski epilasyon yöntemidir.

Bu yöntemde özel, ince ve yumuşak bir iğne ile kıl köküne girilerek zayıf bir elektriksel akım uygulanır. Böylece kıl kökleri tahrip edilerek kalıcı bir çözüm sağlanır.

Her kılın 3 dönemi vardır. Bu dönemler “Anagen”, “Katagen”, “Telogen” dönemleridir. İğneli epilasyonda bu dönemler son derece önemlidir. Kılların aktif olduğu “Anagen” dönem en uygun dönemdir.Bu dönemi yakalayabilmek için işlemin belli periyotlarda tekrar edilmesi gerekir.

Uygulanacak seans sayısı, tüylerin çıkış süresi, yapısı, rengi ve yoğunluğuna göre belirlenir. Uygulama sırasında ağrı duyulmaz, hafif bir ısı hissedilir.

İğneli epilasyon, ustalık gerektiren ve mutlaka steril koşullarda uygulanması gereken bir işlemdir.

Uykusuz, yorgun ve karın açken, grip gibi rahatsızlıklarda iğneli epilasyon yaptırılmamalıdır. Bu dönemlerde vücut hassas olduğu için acı hissi verebilir.

Kulak, kaş, alın bölgelerine uygulama yapılmaz. Varisli hastalar, kalp pili kullananlara, ödem olan kişilere, şeker hastalarına, hamilelere, HIV + bireylere kesinlikle uygulama yapılmaz.

Lazer Epilasyon Hakkında Sık Sorulan Sorular

Her lazer epilasyon seansının süresini epilasyon yapılacak vücut bölgesi ve kıl yoğunluğu belirler. Örneğin, erkeklerde ense, kadınlarda koltuk altı gibi küçük bölgeler 2-3 dakika sürerken, erkek sırtı ya da göğsü, bayanlarda bacaklar gibi bölgeler alanın kıl yoğunluğuna bağlı olarak 40-50 dakika sürebilir. Tüm vücuda lazer epilasyon yapılması ise 1,5 – 2 saatlik bir süreyi bulabilir.

Uygulama esnasında kıl köklerinin, enerjiden etkilendiğini gösteren hafif kabartılar ve kızarıklıklar oluşabilir. Ancak uygulama bölgesinde oluşabilecek bu durum çok kısa bir süre içerisinde kaybolacaktır.Uygulama esnasında hafif bir yanma hissedilebilir. Ancak seans öncesinde uygulanan anestezi etkili kremler ile bu durum en aza indirgenebilir

Tıbbın önemli teknolojik buluşlarından olan lazer son 30-40 yıldır gelişerek bir çok alanda (göz ameliyatlarından diş dolgusuna kadar) güvenle kullanılmaktadır. Bu kullanım alanlarından bir yenisi de lazer epilasyondur. Doğru vakada doğru doz seçilerek güvenli kullanım sağlanır. Lazerin epilasyon amaçlı kullanımında kanserojen etki yoktur, kimyasal bir madde veya radyasyon etkisi olmaz. Lazerin ürettiği enerji belirli bir dalga boyunda ışıktan oluşmaktadır. Cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşan bu ışık, vücutta herhangi bir artık bırakmaz. Örneğin röntgen ışınları vücutta radyasyon artığı bırakmaktadır ve belirli bir zaman içerisinde çok alınırsa risk doğurabilir. Ancak lazer ışığının vücutta bıraktığı herhangi bir artık yoktur ve dolayısıyla güvenlidir; herhangi bir kanserojen etkisi yoktur. Lazer epilasyon uygulamasının güvenilirliği ve etkisi, Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Association) tarafından 1997 yılında onaylanmıştır.

Tıbbın önemli teknolojik buluşlarından olan lazer son 30-40 yıldır gelişerek bir çok alanda (göz ameliyatlarından diş dolgusuna kadar) güvenle kullanılmaktadır. Bu kullanım alanlarından bir yenisi de lazer epilasyondur. Doğru vakada doğru doz seçilerek güvenli kullanım sağlanır. Lazerin epilasyon amaçlı kullanımında kanserojen etki yoktur, kimyasal bir madde veya radyasyon etkisi olmaz. Lazerin ürettiği enerji belirli bir dalga boyunda ışıktan oluşmaktadır. Cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşan bu ışık, vücutta herhangi bir artık bırakmaz. Örneğin röntgen ışınları vücutta radyasyon artığı bırakmaktadır ve belirli bir zaman içerisinde çok alınırsa risk doğurabilir. Ancak lazer ışığının vücutta bıraktığı herhangi bir artık yoktur ve dolayısıyla güvenlidir; herhangi bir kanserojen etkisi yoktur. Lazer epilasyon uygulamasının güvenilirliği ve etkisi, Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Association) tarafından 1997 yılında onaylanmıştır

Uzun çalışmalar sonucu Amerika`da FDA lazer epilasyonun kalıcı kıl azalmasına yol açtığını onaylamıştır. Tedavi seanslarının bir seferden fazla olmasının kıl miktarını azalttığı ve tekrarlanan tedaviler ile istenen kalıcı etkiyi yükselttiği ortaya çıkmıştır

Her lazer epilasyon seansının süresini epilasyon yapılacak vücut bölgesi ve kıl yoğunluğu belirler. Örneğin, erkeklerde ense, kadınlarda koltuk altı gibi küçük bölgeler 2-3 dakika sürerken, erkek sırtı ya da göğsü, bayanlarda bacaklar gibi bölgeler alanın kıl yoğunluğuna bağlı olarak 40-50 dakika sürebilir. Tüm vücuda lazer epilasyon yapılması ise 1,5 – 2 saatlik bir süreyi bulabilir.

Cilt renginiz açıldıktan , güneşlenmeden 2 ay kadar sonra bu uygulamayı yaptırmanız daha uygun olacaktır. Rahatsızlık duyduğunuz tüylerinizi başka yöntemler ile almanız mümkündür. Koyulaşmış ten renginiz ile risk almanıza gerek yoktur. Çok gerekli durumlarda 2 gün önceden test yapılarak düşük doz ile uygulama yapılabilir.

İnce tüyler lazerin etkisiyle çoğalabilir. Özellikle favori bölgesi ile üst kollarda çok daha fazla dikkat edilmelidir. İyi bir sonuç isterken tam tersi olabilir. Bizim kullandığımız Diot lazerde bu risk daha düşüktür. Lazer epilasyon tedavisinin risk ve komplikasyonları Koyu renkli cilt tiplerinde birim alandaki melanin maddesi oranı daha yüksek olduğu için uygulanan enerjinin çoğu ciltteki melanin maddesi tarafından da emilecektir. Bu eneji sonucu oluşan yüksek ısı cilt yanıklarına neden olabilir. Bu yanıklar sonrası hiperpigmentasyon (cilt renginin koyulaşması), hipopigmentasyon (cilt renginin açılması) denen ciltteki renk değişimleri izlenebilir. Bunların hemen hepsi geçici olup doktorumuz tarafından takip edilecekdir. Yukarıda anlatılan sebeplerden dolayı lazer tedavisi sırasında güneşlenme, solaryuma girme gibi cildi koyulaştırmaya yönelik uygulamalar tavsiye edilmez. Cilt ne kadar açık renkli olursa komplikasyon riski o derece az olacaktır. Unutulmaması gereken, lazer tedavisi sonucu oluşabilecek bu gibi renk değişimleri tedavi edilebilirse de kendiliğinden de iyileşebilecek niteliktedir.

Lazer epilasyonda yüz bölgesi vücuttan ayrı olarak değerlendirilmesi gereken bir bölgedir. Yüz tüyleri vücut tüylerine göre daha ince ve açık renklidir. Çok koyu renkli ve kalın olsalar da birkaç seans içinde incelecekleri için devam eden seanslarda tedavi zorlaşacaktır. Koyu renkli ve kalın olmayan kıllar ısıyı iyi iletemeyecekleri için kıl kökü de fazla ısınmayacaktır. Bu da kıl köklerinde yeterince harabiyet oluşturmaz. Çok siyah ve kalın kılların birkaç seansta bir kısmı biterken bir kısmı incelecek şekilde etkilenir. .Yüz bölgesi için seans sayısının fazla olması ve kısa aralıklarla olmasının sebebi kıl folikül sayısının diğer vücut bölgelerine göre fazla olması ve yüz bölgesinde hormonların kısa sürede etkili olmasıdır. Seans aralığı 1–1,5 ay arasında değişir. Vücutta olduğu gibi uygulama sonrası kızarıklık, kıl köklerinde hafif şişme olabilir, fakat geçicidir. Tedavi sırasında özellikle yüz temiz olmalı, makyaj, parfüm, krem ve benzeri maddeler temizlenmelidir.

Lazer epilasyon uygulaması için en ideal şahıs açık cilt rengi üzerinde tüyleri koyu renk olanlardır. Son teknoloji ürünü Alexandrite lazer ve Diod Lazer epilasyon cihazları ile koyu cilt rengine sahip olanlar da dahil olmak üzere her cilt rengine uygulama yapılmaktadır. Bronzlaşmamak şartı ile tüm mevsimlerde lazer epilasyon yapılabilir.

Lazer epilasyon uygulaması için en ideal şahıs açık cilt rengi üzerinde tüyleri koyu renk olanlardır. Son teknoloji ürünü Alexandrite lazer ve Diod Lazer epilasyon cihazları ile koyu cilt rengine sahip olanlar da dahil olmak üzere her cilt rengine uygulama yapılmaktadır. Bronzlaşmamak şartı ile tüm mevsimlerde lazer epilasyon yapılabilir.

NEDEN DR. RASİME ERKAN?

cildiniz için & size özel

HEMEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ

Randevu Alın

HIZLI RANDEVU